Loading...

Groene stroom Valkenburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, zon, wind, waterkracht, biomassa. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kun je snel alle groene energieleveranciers in Valkenburg vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Valkenburg of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Valkenburg

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Valkenburg vergelijken (september 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna bekijk je de beste groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Middels subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Valkenburg vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn weer anders per woongebied in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energiebedrijf Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, windenergie, bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, kolen, aardolie (vuile energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Klimmen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Valkenburg

Zonnestroom is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van energie van de zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische materialen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Valkenburg.

groene-stroom-valkenburg

Een energieneutrale woning in Valkenburg rond september 2022

Met behulp van deze website detecteer je handige uitleg over groene stroom Valkenburg. Alleen, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een bescheiden of geen energielasten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Valkenburg wordt steeds populairder. Zo’n huis implementeer je via het volgende model:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie laag houden is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. O.a. “de verwarming omlaag doen” en een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij het energiemaatschappij. Echter, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke cv-ketel (van Nefit, Remeha, AWB, Atag of Vaillant) uitgefaseerd. De klassieke hr-ketel mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verandert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. De installatie werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Valkenburg is prijzig. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Daarnaast reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op kosten van energie. De prijs ligt in de range tussen de €4400 t/m €7600. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Drouwenermond afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke partijen zoals Greenchoice, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Eneco maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Valkenburg voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: je bestaande verbintenis annulerenen hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. De aanstaande energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Valkenburg aantrekkelijker in verhouding tot een paar jaar terug. We horen van veel woningeigenaren die switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiepakketten vind je bijgaand veel gekozen stroom abonnementen. Update: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check achterhaal je spoedig welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Valkenburg vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.