Loading...

Groene stroom Drouwenermond Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met reine, stabiele bronnen als biomassa, wind, zon, aardwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel schoner in vergelijking met grijze energie dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie groeit snel. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Drouwenermond vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Drouwenermond of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Drouwenermond

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Drouwenermond vergelijken (juli 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vind je de meest populaire groene maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Drouwenermond vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windturbines of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het contract met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: stroom en gas van Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, aardolie, aardgas (grijze stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Soesterberg vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Kies voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Drouwenermond

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organisch afval zoals akkerbouw afval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Borger-Odoorn.

groene-stroom-drouwenermond

Een energieneutrale woning in Drouwenermond rond juli 2024

Via Groenestroomaanbieding.nl ontdek je belangrijke uitleg over groene stroom Drouwenermond. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een lage of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Drouwenermond wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat implementeer je via het volgende model:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het energieverbruik reduceren is te realiseren door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Dan kun je denken aan “let op het energielabel” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het aanbieder. Evengoed, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke gasgestookte ketel (zoals AWB, Remeha, Intergas, Nefit of Atag) verboden. De oude & vertrouwde verwarmingsketel kun je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en kraanwater. Deze setup werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Drouwenermond is kostbaar. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Bovendien beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energielasten. De investering varieert tussen €2300 t/m €7400. Via de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Munnekeburen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name bedrijven als Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens detecteer je direct welke groene stroom aanbieders in Drouwenermond aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: jouw lopende contract annulerenen aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Drouwenermond fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. We horen van veel mensen op basis daarvan kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van diverse pakketten vind je bijgaand de meest populaire stroomcontracten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check check je binnen no-time welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Drouwenermond vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.