Loading...

Groene stroom Volendam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van schone, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, wind, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is veel duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie is enorm toegenomen. Geholpen door onze groene stroom checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Volendam vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Volendam of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Volendam

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Volendam vergelijken (september 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vind je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en interessante cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Direct groene stroom in Volendam vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie-aanbieder Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardgas, steenkool, petroleum, kolen (vuile elektriciteit). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Lees nu verder over groene energie Landgraaf vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Volendam

Zonne-energie is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie komt tot stand door het verbranden van organische natuur resten zoals mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Edam-Volendam.

groene-stroom-volendam

Een energieneutrale woning in Volendam rond september 2023

Met behulp van deze pagina vind je nuttige informatie over groene stroom Volendam. Echter, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energielasten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Volendam is een wens van vele. Een huis als dit bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het energieverbruik verminderen is te realiseren door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. O.a. “led-lampen gebruiken” en een waterkoker gebruiken om warm water te koken. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je leverancier. Daarentegen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke verwarmingsketel (als Nefit, AWB, Remeha, Vaillant of Intergas) verbannen. De huidige cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) haalt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van je appartement en gebruikswater. Het product heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Volendam is duur. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Verder verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energienota. De totaalprijs schommelt tussen €3300 t/m €6900. Via de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Ell afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen als Eneco, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Engie, Van de Bron faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert spot je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Volendam operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: jullie actuele pakket ontbinden en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Volendam fors lager dan enkele jaren geleden. Er zijn veel huizeneigenaren die oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige contracten bekijk je hieronder toonaangevende energiepakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check achterhaal je onmiddellijk welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Volendam vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor elektra en gas.