Loading...

Groene stroom Ell Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via milieubewuste, onuitputbare bronnen als biomassa, bodemwarmte, zon, waterkracht, aardwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Door de groene stroom vergelijker kun je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Ell vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Ell of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Ell

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Ell vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de meest populaire groene leveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in Ell vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het abonnement wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: gas licht Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, windenergie, biomassa, bodemwarmte, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, aardgas, petroleum (grijze stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Stuifzand vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene windstroom. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Ell

De zon is het type energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnekracht, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische stoffen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Leudal.

groene-stroom-ell

Een energieneutrale woning in Ell rond juli 2024

Middels deze website vind je bruikbare informatie over groene stroom Ell. Interessant, waarom stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een lage of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ell is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie verminderen doe je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met energie. Bijvoorbeeld “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en de eco-stand gebruiken met vieze was. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiebedrijf. Echter, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” gasgestookte ketel (zoals AWB, Nefit, Vaillant, Atag of Remeha) niet langer toegestaan. De “gewone” hr-ketel mag je dan alleen inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jullie appartement en gebruikswater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Ell kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Daarnaast reduceer je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op stroomkosten. De kostprijs ligt tussen de €2700 t/m €7700. Met behulp van de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Nieuweschoot afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Met name aanbieders zoals Engie, Greenchoice, Eneco, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens lees je direct welke groene stroom aanbieders in Ell aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: je lopende abonnement annulerenen daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. De aanstaande leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Ell sterk verlaagd in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel woningeigenaren die hierom overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van beschikbare abonnementen vergelijk je hieronder enkele stroom abonnementen. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vergelijk je direct welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Ell vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.