Loading...

Groene stroom Nieuweschoot Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals zon, biomassa, wind, bodemwarmte, waterkracht. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is een stuk schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene energie check kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Nieuweschoot vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Nieuweschoot en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Nieuweschoot

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuweschoot vergelijken (november 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder vind je de beste groene maatschappijen. Is groene energie kostbaarder i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Nieuweschoot vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract wat je interessant vindt. Selecteer direct een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Greenchoice prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, bodem, aarde, zon, water zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (vuile elektra). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Vind alles uit over groene energie De Heen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Nieuweschoot

De zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnekracht, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische materialen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Heerenveen.

groene-stroom-nieuweschoot

Een energieneutrale woning in Nieuweschoot rond november 2023

Met behulp van deze pagina lees je nuttige informatie over groene stroom Nieuweschoot. Interessant, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een nihile of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuweschoot is een wens van vele. Een woning als dat bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De stroomconsumptie reduceren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Onder andere korter douchen” en maak je gebruik van een piek- en daltarief? Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij jullie energieleverancier. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, AWB, Atag, Vaillant of Intergas) niet meer toegestaan. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) haalt energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en gebruikswater. Het systeem heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nieuweschoot vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en zonder moeite te installeren. Verder verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op de energiekosten. Het tarief ligt tussen de €3800 en €7000. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Westkapelle afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle maatschappijen. Vooral bedrijven als Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Engie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken zie jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Nieuweschoot voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: jullie bestaande pakket stopzetten en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. De toekomstige energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Momenteel zijn prijzen van groene energie Nieuweschoot fors lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn veel klanten die daardoor kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige contracten tref je onderstaand toonaangevende contracten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check vergelijk je nu welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Nieuweschoot vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en stroom.