Loading...

Groene stroom Westkapelle Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via niet vervuilende, duurzame bronnen zoals biomassa, aardwarmte, zon, wind, waterkracht. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in juli 2022. Vele malen milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van de duurzame energie check kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Westkapelle vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Westkapelle of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Westkapelle

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Westkapelle vergelijken (juli 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder check je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Simpel groene stroom in Westkapelle vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per regio in Zeeland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het voorstel met de beste voorwaarden. Onder andere een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: verbruik Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardolie, kolen, petroleum, steenkool (grijze energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Lytsewierrum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Westkapelle

Onze zon is het type energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnekracht, en bestel boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Veere.

groene-stroom-westkapelle

Een energieneutrale woning in Westkapelle rond juli 2022

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl lees je handige info over groene stroom Westkapelle. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Westkapelle wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De stroomconsumptie stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Veel gehoord is “een efficiënte douchekop kopen” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij jouw energiebedrijf. Aan de andere kant, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals AWB, Nefit, Intergas, Remeha of Vaillant) verbannen. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan alleen omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit de lucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor de verwarming van je appartement en water om te gebruiken. Het systeem werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Westkapelle is kostbaar. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder moeite toe te passen. Bovendien minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op stroomkosten. De investering ligt in de range tussen de €3500 tot +/- €7200. Dankzij de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Gendringen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Juist leveranciers als Eneco, Qurrent, Pure Energie, Engie, Greenchoice, Van de Bron verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens detecteer je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Westkapelle actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: je lopende contract stopzetten en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Westkapelle fors lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat klanten die hierom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare abonnementen tref je hierna toonaangevende stroomcontracten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check zie je eenvoudig welke maatschappijen duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Westkapelle vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor stroom en gas.