Loading...

Groene stroom Gendringen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels milieubewuste, onuitputbare bronnen als wind, zon, waterkracht, aardwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend duurzamer in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. Middels de duurzame energie check kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Gendringen vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Gendringen of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Gendringen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Gendringen vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je de relevante groene bedrijven. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Gendringen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per postcode in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windturbines of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstappen Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, wind, zon, bio, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, petroleum, steenkool, aardolie (vuile energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Valkenburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Selecteer een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Gendringen

De zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar energie van de zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals afval van landbouw. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Oude IJsselstreek.

groene-stroom-gendringen

Een energieneutrale woning in Gendringen rond december 2022

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl lees je belangrijke uitleg over groene stroom Gendringen. Echter, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een lage of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Gendringen zien we steeds meer. Zo’n huis implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. Dan kun je denken aan “bewust met de waterkoker omgaan” en sloffen dragen in huis. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij het energie-aanbieder. Niettemin, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, AWB, Vaillant of Atag) verbannen. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) neemt energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jouw huis en kraanwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Gendringen is kostbaar. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Trouwens, ook verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op energielasten. De prijs ligt in de range tussen de €3600 tot +/- €6700. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Oosterbeek afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle maatschappijen. Unieke aanbieders als Engie, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Qurrent focussen hierop. Door je postcode in te vullen tref je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Gendringen actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: jullie actuele levering annulerenen uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. De aanstaande aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Gendringen flink lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die daarom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van beschikbare abonnementen vind je hieronder enkele abonnementen. Aantekening: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check vergelijk je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Gendringen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektriciteit.