Loading...

Groene stroom Waskemeer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels schone, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, wind, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Op basis van onze groene energie check kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Waskemeer vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Waskemeer en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Waskemeer

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Waskemeer vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna detecteer je de beste groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidieregelingen en hoge welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Waskemeer vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra schommelen per postcode in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: maandelijkse kosten Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, bio, bodem, wind, water vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, kolen, aardolie (grijze energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een groene leefomgeving? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Lies vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Switch naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Waskemeer

Energie van de zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organisch afval zoals resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Ooststellingwerf.

groene-stroom-waskemeer

Een energieneutrale woning in Waskemeer rond juni 2024

D.m.v. deze pagina vind je handige info over groene stroom Waskemeer. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Waskemeer wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Bijvoorbeeld “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en het beeldscherm uitzetten als je iets download. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van jullie energiemaatschappij. Daarentegen, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse hr-ketel (AWB, Atag, Nefit, Remeha of Intergas) niet meer toegestaan. De welbekende hr-ketel mag je dan alleen inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en gebruikswater. Het systeem kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Waskemeer is kostbaar. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Daarnaast verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op de energiekosten. De aanschafprijs schommelt tussen €2900 t/m €7900. Dankzij de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Fochteloo afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven zoals Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Engie, Pure Energie, Van de Bron focussen hierop. Op basis van je postcode check jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Waskemeer beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie actuele pakket stopzetten en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Waskemeer flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn steeds meer mensen die overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiepakketten ontdek je hierna enkele energiepakketten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check ontdek je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Waskemeer vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektra.