Loading...

Groene stroom Fochteloo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van schone, duurzame bronnen zoals aardwarmte, wind, waterkracht, zon, bodemwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk schoner in vergelijking met grijze energie dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. Op basis van de groene stroom vergelijker kun jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Fochteloo vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Fochteloo en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Fochteloo

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Fochteloo vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je de beste groene bedrijven. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor groene stroom en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Fochteloo vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: opzeggen Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, water, wind, bodem, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, aardgas, aardolie (vuile stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Tjuchem vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Fochteloo

Energie van de zon is een bron die nooit opraakt. Stap ook over naar energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische dingen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Ooststellingwerf.

groene-stroom-fochteloo

Een energieneutrale woning in Fochteloo rond mei 2024

D.m.v. onze website detecteer je uitgebreide informatie over groene stroom Fochteloo. Maar, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een nihile of geen energielasten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Fochteloo is een wens van vele. Zo’n woning bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De energieconsumptie minimaliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Onder andere meer truien en dekens gebruiken” en zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij je maatschappij. Desondanks, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” cv-ketel (van Intergas, Atag, AWB, Nefit of Vaillant) uitgesloten. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van je appartement en het tapwater. Het apparaat heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Fochteloo vergt een hele investering. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Trouwens, ook reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaart men op maandelijkse energielasten. De totaalprijs varieert tussen €2600 tot €6700. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Nunspeet afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle leveranciers. Juist aanbieders als Van de Bron, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Engie, Powerpeers bieden deze service. Door je postcode in te vullen detecteer je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Fochteloo beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: je huidige levering annulerenen aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Fochteloo een stuk lager dan een paar jaar terug. We zien meer en meer mensen op basis daarvan neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van huidige contracten tref je hieronder vaak bestelde stroomcontracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker bekijk je gemakkelijk welke maatschappijen “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Fochteloo vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en elektra.