Loading...

Groene stroom Nunspeet Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van milieubewuste, onuitputbare bronnen als aardwarmte, biomassa, wind, bodemwarmte, waterkracht. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van onze groene stroom checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Nunspeet vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Nunspeet en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Nunspeet

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nunspeet vergelijken (april 2024)? Open dan onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder bekijk je de relevante groene aanbieders. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor groene stroom en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Nunspeet vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven variëren per regio in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het abonnement dat je wensen dekt. Opties zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Cogas tarieven april 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardgas, aardolie, petroleum, steenkool (grijze energie). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Diepenheim vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Nunspeet

Zonne-energie is het type energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Nunspeet.

groene-stroom-nunspeet

Een energieneutrale woning in Nunspeet rond april 2024

Middels deze pagina ontdek je nuttige toelichting op groene stroom Nunspeet. De vraag is, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nunspeet is onderwerp van gesprek. Een woning als dat implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op stroom. Bijvoorbeeld “gebruik niet de standby modus” en niet een te grote vriezer kopen. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het aanbieder. Alleen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende gasgestookte ketel (zoals AWB, Atag, Intergas, Nefit of Remeha) niet langer toegestaan. De “gewone” hr-ketel kun je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) benut de energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jouw woning en kraanwater. De installatie werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Nunspeet vergt een hele investering. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te plaatsen. Daarbij beperk je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De prijs ligt tussen de €4400 – €6300. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Witmarsum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist bedrijven zoals Eneco, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Engie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode lees je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Nunspeet operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Het stappenplan is: je huidige levering stopzetten en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De volgende energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Nunspeet sterk verlaagd in verhouding tot de introductieprijs. We zien meer en meer huizeneigenaren op basis daarvan voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige abonnementen vergelijk je hieronder toonaangevende pakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vind je eenvoudig welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Nunspeet vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor elektra en gas.