Loading...

Groene stroom Witmarsum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via reine, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zon, aardwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in mei 2023. Het is een stuk duurzamer vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door de duurzame energie checker kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Witmarsum vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Witmarsum of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Witmarsum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Witmarsum vergelijken (mei 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene energie duurder dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor groene stroom en royale cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Witmarsum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen variëren per woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: contract Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als zon, aarde, bodem, water, wind vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Bovendien, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, aardgas, kolen (grijze stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere lucht? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Meppel vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Witmarsum

Onze zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organisch afval zoals resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-witmarsum

Een energieneutrale woning in Witmarsum rond mei 2023

Middels deze webpagina detecteer je belangrijke details over groene stroom Witmarsum. Alleen, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een nihile of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Witmarsum is een wens van vele. Een woning als dat bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het gebruik van elektra verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Veel gehoord is “nemen van ledverlichting” en niet een te grote koelkast kopen. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw leverancier. Daarentegen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Intergas, Atag, AWB, Vaillant of Remeha) niet meer toegestaan. De klassieke mono cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de verwarming van jouw appartement en kraanwater. Het apparaat kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Witmarsum kan duur uitvallen. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Verder beperk je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op energielasten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €2500 – €6900. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Guttecoven afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Vooral maatschappijen als Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Eneco bieden deze service. Door je postcode in te vullen ontdek je à la minute welke groene stroom aanbieders in Witmarsum operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. De beste manier: je actuele pakket stopzetten en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Witmarsum fors lager dan enkele jaren geleden. Er zijn veel klanten die hierom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Met behulp van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van beschikbare pakketten vergelijk je bijgaand toonaangevende contracten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check vergelijk je eenvoudig welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Witmarsum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en stroom.