Loading...

Groene stroom Guttecoven Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van schone, stabiele bronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon, waterkracht. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. D.m.v. onze groene stroom checker kan je rap alle groene energieleveranciers in Guttecoven vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Guttecoven en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Guttecoven

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Guttecoven vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap vind je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Guttecoven vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per regio in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het pakket dat je wensen dekt. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: actie Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, zonne-energie, biomassa, waterkracht, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardolie, petroleum, aardgas, kolen (vuile stroom). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Volendam vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Guttecoven

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organisch afval zoals afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Sittard-Geleen.

groene-stroom-guttecoven

Een energieneutrale woning in Guttecoven rond december 2022

Op deze pagina lees je praktische informatie over groene stroom Guttecoven. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Guttecoven wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De elektra consumptie laag houden doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Veel gehoord is “kouder douchen” en de verwarmingsbuizen isoleren. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw leverancier. Daarentegen, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende verwarmingsketel (als Remeha, Atag, Vaillant, AWB of Nefit) verboden. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en water om te gebruiken. Deze setup heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Guttecoven is kostbaar. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Bovendien verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energielasten. De inkoopprijs varieert tussen de €4300 t/m €7700. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Oudega afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist bedrijven zoals Greenchoice, Engie, Pure Energie, Eneco, Qurrent, Van de Bron maken dit mogelijk. Op basis van je postcode detecteer je direct welke groene stroom aanbieders in Guttecoven operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat jij moet doen: jullie huidige levering annulerenen aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Guttecoven aantrekkelijker in verhouding tot enkele jaren geleden. We horen van veel klanten die daarom overstappen naar deze vorm van schone energie. Door onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende energie-abonnementen tref je hierna toonaangevende pakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker zie je spoedig welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Guttecoven vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.