Loading...

Groene stroom Oudega Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, wind, bodemwarmte, waterkracht, zon. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door de groene stroom vergelijker kan jij rap alle groene energieleveranciers in Oudega vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Oudega en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Oudega

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oudega vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap vergelijk je de meest populaire groene maatschappijen. Is groene energie duurder dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Oudega vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement wat jullie geschikt vinden. Ga voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Endinet Groep overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, bodem, bio, wind, water zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, petroleum, aardolie, steenkool (vuile energie). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Ell vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Oudega

Zonnestroom is een schone energiebron die nooit opraakt. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-oudega

Een energieneutrale woning in Oudega rond december 2022

Door middel van deze webpagina vind je handige uitleg over groene stroom Oudega. Alleen, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oudega wint aan interesse. Zo’n huis realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De elektra consumptie verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “led-lampen gebruiken” en korter douchen. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van het energiebedrijf. Evengoed, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” hr-ketel (Intergas, Vaillant, Remeha, AWB of Nefit) verbannen. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan enkel inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jullie woning en kraanwater. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Oudega is prijzig. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Daarnaast beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs varieert tussen de €3400 – €6600. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Zwinderen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name aanbieders zoals Qurrent, Engie, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Eneco verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken check jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Oudega operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: je lopende levering annulerenen aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. De nieuwe leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Oudega fors lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn steeds meer klanten die mede hierdoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Op basis van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare pakketten vergelijk je bijgaand enkele energiecontracten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check ontdek je rap welke van deze contracten “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Oudega vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.