Loading...

Groene stroom Zwinderen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van reine, toekomstbestendige bronnen als wind, zon, aardwarmte, biomassa, waterkracht. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt steeds beter. Door de duurzame energie checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Zwinderen vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Zwinderen en overweeg de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Zwinderen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Zwinderen vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je de beste groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Zwinderen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven variëren per postcode in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: gas van Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, aardwarmte, waterkracht, windenergie, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, steenkool, kolen (grijze elektriciteit). De verwerking van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een groene leefomgeving? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Nieuweschoot vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Zwinderen

Zonnestroom is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische stoffen als akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-zwinderen

Een energieneutrale woning in Zwinderen rond juli 2024

Op deze webpagina bekijk je bruikbare informatie over groene stroom Zwinderen. Echter, waarom nog stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zwinderen is onderwerp van gesprek. Zo’n huis realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het energieverbruik verminderen bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “de oven efficiënt gebruiken” en geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij het energie-aanbieder. Echter, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Atag, Vaillant, Nefit of Intergas) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp zet dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van jullie woning en water om te gebruiken. Het product werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Zwinderen is kostbaar. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Verder verklein je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op de energiekosten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €2600 – €6500. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Herkenbosch afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name organisaties zoals Engie, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen detecteer je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Zwinderen voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: het actuele levering opzeggen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Jouw aanstaande aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Zwinderen aantrekkelijker in vergelijking met de beginperiode. We horen van veel klanten op basis daarvan neigen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van diverse energiepakketten ontdek je in het overzicht hieronder enkele energiepakketten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker check je simpelweg welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Zwinderen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en stroom.