Loading...

Groene stroom Oosterwijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van schone, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, zon, biomassa, aardwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. D.m.v. onze groene energie check kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Oosterwijk vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Oosterwijk en check de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Oosterwijk

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Oosterwijk vergelijken (november 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan vind je alle groene aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Mede door subsidieregelingen en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Simpel groene stroom in Oosterwijk vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per regio in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat je wensen dekt. Dat kan zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Oxxio oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, aardwarmte, windenergie, biomassa, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarnaast, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, petroleum, steenkool, kolen (vuile energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Easterein vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Oosterwijk

De zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Leerdam.

groene-stroom-oosterwijk

Een energieneutrale woning in Oosterwijk rond november 2023

Op basis van deze website check je praktische info over groene stroom Oosterwijk. Maar, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oosterwijk wordt steeds populairder. Zo’n woning realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit verlagen doe je door te letten op het A++ label en actief te letten op stroom. Dan kun je denken aan “een programmeerbare thermostaat” en radiatorfolie gebruiken. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepompsysteem. In de winter heb je wel stroom nodig van een energie-aanbieder. Niettemin, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” verwarmingsketel (als AWB, Nefit, Atag, Vaillant of Remeha) verboden. De welbekende mono cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de buitenlucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van je woning en het tapwater. Het systeem heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Oosterwijk is duur. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Overigens verklein je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energiekosten. Het tarief schommelt tussen €3400 tot €7900. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Zevenbergschen Hoek afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke bedrijven zoals Engie, Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent bieden deze service. Door je postcode in te vullen achterhaal jij nu welke groene stroom aanbieders in Oosterwijk voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: jouw lopende levering beëindigen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Oosterwijk flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn veel mensen die hierom oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten bekijk je bijgaand veel gekozen stroomcontracten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check ontdek je gemakkelijk welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Oosterwijk vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en deals voor elektra en gas.