Loading...

Groene stroom Zevenbergschen Hoek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels schone, duurzame bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, zon. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Door onze groene stroom checker kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Zevenbergschen Hoek vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Zevenbergschen Hoek of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Zevenbergschen Hoek

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zevenbergschen Hoek vergelijken (juli 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend vind je alle groene leveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Zevenbergschen Hoek vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per postcode in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het aanbod wat je interessant vindt. Kies meteen voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk direct Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, bodem, zon, water, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, kolen, aardolie, aardgas (vuile elektriciteit). Het verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Nederhorst den Berg vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een leverancier met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Zevenbergschen Hoek

De zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Moerdijk.

groene-stroom-zevenbergschen-hoek

Een energieneutrale woning in Zevenbergschen Hoek rond juli 2024

Middels Groenestroomaanbieding.nl check je praktische details over groene stroom Zevenbergschen Hoek. Maar, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zevenbergschen Hoek wint aan interesse. Dit soort huizen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op je verbruik. Voorbeelden zijn “een afwasteil gebruiken” en de eco-stand gebruiken met vieze was. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij je energiebedrijf. Alleen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, AWB, Vaillant, Nefit of Atag) uitgesloten. De klassieke cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) benut de warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je huis en gebruikswater. Deze setup werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zevenbergschen Hoek is duur. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Bovendien minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op maandelijkse energielasten. De prijs varieert tussen de €2800 tot +/- €6800. Via de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Heemserveen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Vooral aanbieders zoals Greenchoice, Eneco, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron focussen hierop. Op basis van je postcode ontdek je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Zevenbergschen Hoek beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: je lopende verbintenis stopzetten en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jouw toekomstige energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Zevenbergschen Hoek flink lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die om deze reden overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiecontracten ontdek je hierna enkele stroomcontracten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker check je moeiteloos welke van deze contracten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Zevenbergschen Hoek vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektra en gas.