Loading...

Groene stroom Heemserveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels milieubewuste, duurzame bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, zon, biomassa. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektra dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Dankzij de groene stroom vergelijker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Heemserveen vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Heemserveen of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Heemserveen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Heemserveen vergelijken (december 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens check je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Heemserveen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom schommelen per regio in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Energieflex contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, bodem, water, zon, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, kolen, aardgas (vuile elektriciteit). De verbranding van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Waskemeer vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Switch naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Heemserveen

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-heemserveen

Een energieneutrale woning in Heemserveen rond december 2022

D.m.v. deze pagina bekijk je bruikbare details over groene stroom Heemserveen. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een beperkte of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Heemserveen is een wens van vele. Dit soort huizen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De stroomconsumptie minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Bijvoorbeeld “bewust met de waterkoker omgaan” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jouw energie-aanbieder. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse cv-ketel (van Intergas, Remeha, Atag, Nefit of AWB) uitgesloten. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan slechts vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie woning en gebruikswater. Het systeem werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Heemserveen is prijzig. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op kosten van energie. De investering ligt zo tussen de €3300 tot +/- €6500. Via de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Poortvliet afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle maatschappijen. Juist organisaties als Powerpeers, Engie, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron bieden deze service. Via jullie adresgegevens ontdek je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Heemserveen operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je huidige contract beëindigen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Je nieuwe energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Heemserveen een stuk lager dan de introductieprijs. Er zijn veel mensen die daarom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van enkele energiecontracten bekijk je bijgaand enkele abonnementen. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker vind je simpelweg welke aanbieders “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Heemserveen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor elektriciteit en gas.