Loading...

Groene stroom Poortvliet Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als waterkracht, wind, zon, biomassa, bodemwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. D.m.v. de groene stroom vergelijker kun jij snel alle groene energieleveranciers in Poortvliet vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Poortvliet of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Poortvliet

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Poortvliet vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de meest relevante groene aanbieders. Is groene energie prijziger dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Poortvliet vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het voorstel dat bij jou past. Opties zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Noordelijk Lokaal Duurzaam voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, waterkracht, windenergie, biomassa, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, petroleum, steenkool (grijze stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Fochteloo vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Poortvliet

Zonnestroom is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organisch afval zoals aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Tholen.

groene-stroom-poortvliet

Een energieneutrale woning in Poortvliet rond december 2022

Op basis van deze website vind je bruikbare uitleg over groene stroom Poortvliet. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een beperkte of geen energielasten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Poortvliet is onderwerp van gesprek. Deze woningen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op energie. Denk aan “niet alle radiatoren open zetten” en je vriezer waterpas zetten. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter heb je wel stroom nodig van een maatschappij. Evengoed, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, AWB, Vaillant, Atag of Remeha) niet meer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je appartement en water om te gebruiken. Deze setup kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Poortvliet vergt een hele investering. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Trouwens, ook verminder jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op stroomkosten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3300 – €6400. Mede door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Amersfoort afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke organisaties als Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron focussen hierop. Door je postcode in te vullen spot jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Poortvliet operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: je huidige pakket opzeggen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Poortvliet een stuk lager in vergelijking met jaren geleden. Er zijn veel mensen die kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige contracten ontdek je onderstaand de meest populaire pakketten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker detecteer je ogenblikkelijk welke leveranciers duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Poortvliet vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en stroom.