Loading...

Groene stroom Amersfoort Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, wind, zon, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk duurzamer dan grijze energie dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie groeit snel. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Amersfoort vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Amersfoort of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Amersfoort

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Amersfoort vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend bekijk je de beste groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Via subsidieregelingen en aantrekkelijke cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Amersfoort vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Utrecht).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Onder andere het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: elektriciteit van Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, water, wind, zon, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Bovendien, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardgas, steenkool, kolen, aardolie (vuile energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere wereld? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Nunspeet vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Ga voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Amersfoort

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Amersfoort.

groene-stroom-amersfoort

Een energieneutrale woning in Amersfoort rond juni 2024

Aan de hand van deze website lees je nuttige uitleg over groene stroom Amersfoort. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Amersfoort zien we steeds meer. Zo’n huis kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit laag houden doe je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Denk aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiemaatschappij. Alleen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Remeha, AWB, Intergas, Atag of Vaillant) uitgesloten. De huidige hr-ketel mag je dan slechts omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verandert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en kraanwater. Het systeem kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Amersfoort is duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te plaatsen. Overigens verminder jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energiekosten. De kostprijs ligt tussen de €2500 t/m €6900. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Hoogeloon afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name leveranciers zoals Engie, Eneco, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken lees je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Amersfoort operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: het actuele verbintenis stopzetten en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Amersfoort een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn veel consumenten op basis daarvan oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiepakketten tref je onderstaand vaak bestelde energiepakketten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check ontdek je onmiddellijk welke pakketten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Amersfoort vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en elektra.