Loading...

Groene stroom Bakhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als wind, zon, aardwarmte, waterkracht, biomassa. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment echte groene energie groeit snel. Aan de hand van de duurzame energie check kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Bakhuizen vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Bakhuizen en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Bakhuizen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Bakhuizen vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vind je de best matchende groene bedrijven. Is groene energie kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Bakhuizen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom variëren per regio in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract met de beste voorwaarden. Onder andere een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: voordelig tarief Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, wind, aarde, zon, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, kolen, aardolie, steenkool (grijze elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Oosterwijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Bakhuizen

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals resten uit de tuin. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-bakhuizen

Een energieneutrale woning in Bakhuizen rond juni 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl check je uitgebreide info over groene stroom Bakhuizen. Alleen, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bakhuizen wint aan interesse. Zo’n huis kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie minimaliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op energie. Dan kun je denken aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en kies voor een hotfill-wasmachine. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw energieleverancier. Niettemin, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele verwarmingsketel (als Atag, Remeha, Vaillant, Nefit of AWB) verbannen. De “gewone” hr-ketel mag je dan alleen omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en douchewater. De installatie heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Bakhuizen is prijzig. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite toe te passen. Daarnaast minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op de energierekening. De prijs schommelt tussen €2400 – €6400. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Jelsum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name bedrijven zoals Engie, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens detecteer je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Bakhuizen actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: het actuele pakket annulerenen daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. Jouw aanstaande maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Bakhuizen aantrekkelijker in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn veel huizeneigenaren die om deze reden switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiecontracten bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire energiepakketten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker vind je vandaag nog welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Bakhuizen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor elektra en gas.