Loading...

Groene stroom Jelsum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, zon, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Door middel van onze groene stroom checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Jelsum vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Jelsum en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Jelsum

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Jelsum vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna bekijk je de meest populaire groene bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Door subsidies en interessante welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Jelsum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het pakket wat je interessant vindt. Dat kan zijn het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Enexis variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, aarde, wind, bio, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, steenkool, petroleum (grijze stroom). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Zevenbergschen Hoek vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Kies voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Jelsum

Onze zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organisch afval zoals aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Leeuwarderadeel.

groene-stroom-jelsum

Een energieneutrale woning in Jelsum rond december 2023

Door middel van onze website vergelijk je praktische informatie over groene stroom Jelsum. Maar, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een bescheiden of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Jelsum wordt steeds populairder. Een woning als dat implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De stroomconsumptie stabiliseren doe je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “een programmeerbare thermostaat” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij het leverancier. Echter, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Vaillant, Atag, Nefit of Intergas) uitgefaseerd. De huidige mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de lucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en gebruikswater. Het apparaat werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Jelsum is duur. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Tevens beperk je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op kosten van energie. De kostprijs schommelt tussen €3700 – €7900. Geholpen door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Siddeburen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen zoals Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Engie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken check je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Jelsum aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: je bestaande abonnement beëindigen en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Jouw volgende leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Jelsum een stuk lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat families die mede hierdoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van enkele pakketten bekijk je in het overzicht hieronder veel gekozen stroomcontracten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check bekijk je spoedig welke van deze contracten “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Jelsum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.