Loading...

Groene stroom Siddeburen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van reine, onuitputbare bronnen als aardwarmte, zon, wind, bodemwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Dit is beduidend toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan jij nu alle groene energieleveranciers in Siddeburen vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Siddeburen of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Siddeburen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Siddeburen vergelijken (oktober 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend check je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Siddeburen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom schommelen per postcode in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie via Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bio, water, bodem, wind, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot steenkool, kolen, aardolie, aardgas (grijze stroom). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Lees nu verder over groene energie Heemserveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Siddeburen

De zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonne energie, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organisch afval zoals aardappelschillen. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Slochteren.

groene-stroom-siddeburen

Een energieneutrale woning in Siddeburen rond oktober 2023

Op basis van deze pagina vind je uitgebreide uitleg over groene stroom Siddeburen. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Siddeburen wint aan interesse. Een woning als dat verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het energieverbruik verminderen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Veel gehoord is “beperkt elektrisch bijverwarmen” en minder vaak een warm bad nemen. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp. In de winter heb je wel stroom nodig van een energieleverancier. Niettemin, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse cv-ketel (van Atag, Vaillant, Nefit, Intergas of Remeha) verboden. De “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit de lucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de verwarming van jouw appartement en gebruikswater. Het systeem werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Siddeburen vergt een hele investering. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Goedkoop, en simpel toe te passen. Verder verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaart men op kosten van energie. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €4500 t/m €7900. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Bontebok afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Specifieke partijen als Van de Bron, Qurrent, Engie, Pure Energie, Eneco, Greenchoice focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Siddeburen actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: het huidige pakket annulerenen aansluitend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. De volgende leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Siddeburen flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die daardoor neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van huidige contracten vind je hieronder vaak bestelde energiepakketten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door onze groene energie check detecteer je probleemloos welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Siddeburen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en contracten voor elektriciteit en gas.