Loading...

Groene stroom Bontebok Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieubewuste, stabiele bronnen als biomassa, zon, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. D.m.v. de duurzame energie check kan jij direct alle groene energieleveranciers in Bontebok vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Bontebok of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Bontebok

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Bontebok vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je de beste groene aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Via subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Binnen een paar minuten groene stroom in Bontebok vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het aanbod wat je interessant vindt. Selecteer direct het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: besparen bij Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, aarde, bio, bodem, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, aardolie, kolen (vuile energie). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Poortvliet vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Bontebok

Energie van de zon is het type energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Heerenveen.

groene-stroom-bontebok

Een energieneutrale woning in Bontebok rond december 2023

Op basis van deze webpagina bekijk je uitgebreide details over groene stroom Bontebok. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bontebok wint aan interesse. Zo’n woning bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van energie stabiliseren doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Denk aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij je energiemaatschappij. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Remeha, Intergas, AWB of Nefit) uitgefaseerd. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw huis en water om te gebruiken. De installatie werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Bontebok kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Overigens beperk je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op energienota. De inkoopprijs schommelt tussen €2600 en €7500. Dankzij de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Lambertschaag afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Juist leveranciers zoals Qurrent, Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Engie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert tref je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Bontebok aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: jullie huidige contract annulerenen daarna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Bontebok flink lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat mensen die daarom kiezen voor deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder de meest populaire stroomcontracten. Info: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker ontdek je probleemloos welke leveranciers “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Bontebok vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektra.