Loading...

Groene stroom Lambertschaag Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met milieuvriendelijke, stabiele bronnen als biomassa, wind, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger dan grijze elektra dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Op basis van onze groene stroom checker kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Lambertschaag vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Lambertschaag of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Lambertschaag

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lambertschaag vergelijken (april 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene energie kostbaarder dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Binnen een paar minuten groene stroom in Lambertschaag vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per regio in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het pakket met de beste voorwaarden. Onder andere het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Vrijopnaam welkomstkorting april 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, bio, wind, water, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardolie, kolen (grijze energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Vind alles uit over groene energie Amersfoort vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Lambertschaag

Zonne-energie is het type energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnecellen, en neem zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Medemblik.

groene-stroom-lambertschaag

Een energieneutrale woning in Lambertschaag rond april 2024

Middels Groenestroomaanbieding.nl bekijk je alle informatie over groene stroom Lambertschaag. Echter, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een bescheiden of geen energielasten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lambertschaag zien we steeds meer. Deze woningen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De stroomconsumptie minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Veel gehoord is “haal opladers uit het stopcontact” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij het energiemaatschappij. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende cv-ketel (van Atag, Vaillant, AWB, Intergas of Remeha) uitgefaseerd. De welbekende verwarmingsketel kun je dan enkel omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) benut de energie uit de lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en het tapwater. Het systeem werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Lambertschaag is prijzig. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te plaatsen. Daarnaast reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energierekening. De totaalprijs ligt zo tussen de €3000 t/m €7900. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Strijensas afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle maatschappijen. Juist leveranciers zoals Van de Bron, Eneco, Qurrent, Engie, Powerpeers, Greenchoice maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij direct welke groene stroom aanbieders in Lambertschaag aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: je actuele contract annulerenen daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Lambertschaag aantrekkelijker als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die om deze reden oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van huidige contracten tref je hieronder de meest populaire energiepakketten. Let op: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check achterhaal je rap welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Lambertschaag vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingen voor elektriciteit en gas.