Loading...

Groene stroom Wezup Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, zon, waterkracht, bodemwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Dankzij de duurzame energie checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Wezup vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Wezup of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Wezup

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wezup vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor duurzame energie en forse welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Wezup vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven schommelen per woonplaats in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: verbruik Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals wind, bodem, bio, zon, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, steenkool, kolen (grijze stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Maashees vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Wezup

Zonnestroom is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organisch afval zoals tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-wezup

Een energieneutrale woning in Wezup rond september 2022

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je nuttige details over groene stroom Wezup. Maar, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een beperkte of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wezup wordt steeds populairder. Zo’n huis bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De stroomconsumptie minimaliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met stroom. Bijvoorbeeld “een programmeerbare thermostaat” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij het energie-aanbieder. Niettemin, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals AWB, Nefit, Remeha, Vaillant of Atag) uitgesloten. De klassieke hr-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar praktische warmte voor het verwarmen van jouw appartement en kraanwater. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Wezup is prijzig. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energienota. De investering varieert tussen €3700 – €7000. Mede door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Gieterveen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers zoals Greenchoice, Van de Bron, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken tref jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Wezup voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: het actuele abonnement ontbinden en uiteraard een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Wezup aantrekkelijker als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen op basis daarvan kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele energiecontracten tref je hierna de meest populaire stroomcontracten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check vind je onmiddellijk welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Wezup vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektriciteit.