Loading...

Groene stroom Niezijl Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon, waterkracht. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. D.m.v. onze groene stroom checker kun je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Niezijl vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Niezijl of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Niezijl

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Niezijl vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan bekijk je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie kostbaarder dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Niezijl vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven verschillen per regio in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Pure Energie prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, water, bio, wind, zon vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Het mooiste is, alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, petroleum, kolen, aardolie (vuile elektriciteit). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een beter milieu? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie de Lutte vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Niezijl

De zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals rioolslib. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zuidhorn.

groene-stroom-niezijl

Een energieneutrale woning in Niezijl rond december 2022

Met Groenestroomaanbieding.nl lees je nuttige toelichting op groene stroom Niezijl. Alleen, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Niezijl zien we steeds meer. Een woning als dat bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit beperken is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Voorbeelden zijn “let op het energielabel” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij je leverancier. Niettemin, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende verwarmingsketel (als AWB, Intergas, Nefit, Remeha of Atag) uitgesloten. De klassieke cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) haalt warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor het opwarmen van je huis en gebruikswater. Het systeem werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Niezijl is kostbaar. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Verder beperk je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energierekening. De inkoopprijs ligt tussen de €3500 – €6600. Via de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Wezup afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name maatschappijen zoals Engie, Eneco, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen achterhaal jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Niezijl aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: je actuele pakket annulerenen daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Niezijl aantrekkelijker in verhouding tot enkele jaren geleden. We zien meer en meer klanten die voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige energiepakketten tref je hieronder vaak bestelde energiepakketten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker zie je ogenblikkelijk welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Niezijl vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en contracten voor stroom en gas.