Loading...

Groene stroom de Lutte Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels milieuvriendelijke, stabiele bronnen als biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, zon, waterkracht. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2022. Het is een stuk schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Aan de hand van onze groene stroom checker kun je rap alle groene energieleveranciers in de Lutte vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in de Lutte of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in de Lutte

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in de Lutte vergelijken (juni 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend check je de relevante groene stroomleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Direct groene stroom in de Lutte vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: ervaringen Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, windenergie, zonne-energie, biomassa, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (vuile stroom). Het toepassen van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Schalsum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie de Lutte

De zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische dingen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Losser.

groene-stroom-de-lutte

Een energieneutrale woning in de Lutte rond juni 2022

Middels deze pagina check je praktische toelichting op groene stroom de Lutte. Echter, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in de Lutte wordt steeds populairder. Een woning als dat implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op stroom. Onder andere een afwasteil gebruiken” en zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jouw energiebedrijf. Desondanks, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Atag, Intergas, Remeha of Vaillant) uitgesloten. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) nuttigt energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jullie appartement en gebruikswater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in de Lutte is duur. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te plaatsen. Tevens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op kosten van energie. De investering ligt tussen de €4500 en €7400. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Maashees afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Vooral leveranciers zoals Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Engie maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken tref jij meteen welke groene stroom aanbieders in de Lutte beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: jouw lopende contract beëindigen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. Jullie toekomstige leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie de Lutte fors lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die hierom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse energie-abonnementen vergelijk je hierna vaak bestelde energiecontracten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check achterhaal je ogenblikkelijk welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen de Lutte vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektriciteit.