Loading...

Groene stroom Maasbree Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals biomassa, aardwarmte, zon, bodemwarmte, waterkracht. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel milieuvriendelijker in vergelijking met grijze energie dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie checker kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Maasbree vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Maasbree of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Maasbree

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Maasbree vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies vanuit de overheid en royale cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Vandaag nog groene stroom in Maasbree vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Coteq Netbeheer gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardolie, aardgas, petroleum (vuile elektra). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Berghem vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Maasbree

Zonnestroom is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Peel en Maas.

groene-stroom-maasbree

Een energieneutrale woning in Maasbree rond mei 2024

D.m.v. onze website ontdek je nuttige uitleg over groene stroom Maasbree. Interessant, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een bescheiden of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Maasbree is onderwerp van gesprek. Deze woningen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit reduceren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Denk aan “gebruik alleen A++ producten” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij je energie-aanbieder. Daartegenover, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Atag, AWB, Intergas of Nefit) uitgesloten. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en douchewater. Het systeem heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Maasbree vergt een hele investering. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Daarbij verklein je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energienota. De totaalprijs ligt in de range tussen de €2700 tot €6700. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Veen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. Specifieke leveranciers zoals Qurrent, Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Engie faciliteren dit. Op basis van je postcode spot jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Maasbree beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: het actuele levering stopzetten en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Jouw toekomstige aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Maasbree flink lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat klanten die switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende abonnementen ontdek je onderstaand de meest populaire contracten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker vergelijk je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Maasbree vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor stroom en gas.