Loading...

Groene stroom Veen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met niet vervuilende, stabiele bronnen als biomassa, zon, wind, aardwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de duurzame energie checker kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Veen vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Veen en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Veen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Veen vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je alle beschikbare groene stroomleveranciers. Is groene energie duurder dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Veen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn afhankelijk van regio in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract dat bij jou past. Ga voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energiebedrijf Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, zon, bio, aarde, water veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, aardgas, kolen (grijze stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Koarnjum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Veen

Onze zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en installeer zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organisch afval zoals aardappelschillen. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Aalburg.

groene-stroom-veen

Een energieneutrale woning in Veen rond december 2022

Middels deze webpagina ontdek je praktische uitleg over groene stroom Veen. Maar, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een beperkte of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Veen zien we steeds meer. Dit soort huizen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie minimaliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Voorbeelden zijn “bewust met de waterkoker omgaan” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je maatschappij. Daarentegen, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Nefit, Atag, Intergas, Vaillant of AWB) verbannen. De klassieke mono cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) benut de energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verwerkt dit naar praktische warmte voor de verwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. De installatie werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Veen is prijzig. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Overigens beperk je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energiekosten. De prijs ligt zo tussen de €3400 en €7500. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Dwingeloo afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven als Greenchoice, Engie, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Van de Bron maken dit mogelijk. Op basis van je postcode check jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Veen actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: je lopende contract beëindigen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Jullie aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Veen sterk verlaagd als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat klanten op basis daarvan overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van huidige abonnementen tref je bijgaand vaak bestelde stroom abonnementen. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker achterhaal je spoedig welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Veen vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en deals voor elektriciteit en gas.