Loading...

Groene stroom Herwen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van milieubewuste, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, wind, zon, aardwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk beter voor het milieu dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Herwen vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Herwen en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Herwen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Herwen vergelijken (april 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Door subsidieregelingen en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Herwen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn afhankelijk van postcode in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat bij jou past. Selecteer direct het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Liander contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aardwarmte, bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is minimaal. Goed om te noemen, deze alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, aardolie, aardgas (grijze stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Wetsinge vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Herwen

De zon is het type energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Rijnwaarden.

groene-stroom-herwen

Een energieneutrale woning in Herwen rond april 2024

Op onze website check je alle informatie over groene stroom Herwen. Alleen, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een nihile of geen energienota beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Herwen is onderwerp van gesprek. Zo’n huis bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie laag houden doe je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met energie. Onder andere gebruik alleen A++ producten” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jullie energie-aanbieder. Evenwel, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Intergas, Vaillant, Nefit, AWB of Remeha) verbannen. De “oude” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) benut de energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie converteert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jouw appartement en het tapwater. Het systeem heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Herwen kan duur uitvallen. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te plaatsen. Bovendien reduceer je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op energienota. De prijs ligt in de range tussen de €4400 – €7700. Met behulp van de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Rijpwetering afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name organisaties als Greenchoice, Qurrent, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen check je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Herwen voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: je actuele abonnement opzeggen en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Herwen een stuk lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daardoor voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je hieronder vaak bestelde contracten. Let op: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker vind je probleemloos welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Herwen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.