Loading...

Groene stroom Haarlem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van schone, onuitputbare bronnen als aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, waterkracht, wind. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend duurzamer vergeleken met grijze energie dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Geholpen door de duurzame energie check kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Haarlem vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Haarlem of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Haarlem

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Haarlem vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien vind je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Middels subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Direct groene stroom in Haarlem vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat bij jou past. Maak een keuze voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: actie Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, aardwarmte, zonne-energie, bodemwarmte, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Vergeet niet, alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, kolen, petroleum (vuile elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Voorthuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Selecteer een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Haarlem

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnekracht, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Haarlem.

groene-stroom-haarlem

Een energieneutrale woning in Haarlem rond mei 2024

Middels deze webpagina lees je handige info over groene stroom Haarlem. Alleen, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energielasten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Haarlem wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het gebruik van elektra beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op je verbruik. Bijvoorbeeld “kouder douchen” en geen tweede koelkast gebruiken. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie leverancier. Niettemin, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende cv-ketel (van Remeha, Atag, Nefit, Intergas of AWB) uitgesloten. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan slechts omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verandert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van je appartement en douchewater. Deze setup werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Haarlem is duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te plaatsen. Verder beperk je het negatieve CO2 effect en bespaart men op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs varieert tussen €2700 en €6600. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Oudenhoorn afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder aanbieders als Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Engie, Eneco, Pure Energie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens tref je vlug welke groene stroom aanbieders in Haarlem beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: je lopende levering opzeggen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Haarlem fors lager in vergelijking met jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele energiepakketten vind je hierna vaak bestelde stroom abonnementen. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker achterhaal je eenvoudig welke leveranciers “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Haarlem vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektra en gas.