Loading...

Groene stroom Voorthuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, wind, biomassa. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is veel beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie check kun je snel alle groene energieleveranciers in Voorthuizen vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Voorthuizen en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Voorthuizen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Voorthuizen vergelijken (november 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je de best matchende groene bedrijven. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Voorthuizen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per woongebied in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat bij jou past. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie-aanbieder Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, bodem, wind, zon, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardolie, kolen, petroleum, aardgas (grijze elektra). De verwerking van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Lees nu verder over groene energie Langerak vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Voorthuizen

Zonne-energie is een schone energiebron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnestroom, en bestel zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Barneveld.

groene-stroom-voorthuizen

Een energieneutrale woning in Voorthuizen rond november 2022

Op Groenestroomaanbieding.nl lees je nuttige info over groene stroom Voorthuizen. Maar, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Voorthuizen wint aan interesse. Deze woningen verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra verminderen is te realiseren door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Onder andere beperkt elektrisch bijverwarmen” en nooit het licht onnodig aan laten staan. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij je maatschappij. Daartegenover, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, AWB, Vaillant, Intergas of Remeha) verbannen. De klassieke verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en douchewater. Het product werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Voorthuizen vergt een hele investering. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te plaatsen. Bovendien reduceer je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op energielasten. De investering schommelt tussen €3300 tot €6400. Met behulp van de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Elsloo afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name maatschappijen als Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode tref je snel welke groene stroom aanbieders in Voorthuizen operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande levering beëindigen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. De aanstaande energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Voorthuizen een stuk lager dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat consumenten die daarom overstappen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van huidige energiepakketten vind je in het overzicht hieronder enkele contracten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check zie je onmiddellijk welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Voorthuizen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektra.