Loading...

Groene stroom Elsloo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals zon, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, wind. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is veel duurzamer dan grijze stroom dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Op basis van onze groene stroom checker kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Elsloo vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Elsloo en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Elsloo

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Elsloo vergelijken (september 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze energie? Helemaal niet! Mede door subsidieregelingen en interessante welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Elsloo vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra verschillen per regio in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket wat je interessant vindt. Maak een keuze voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: abonnementen van E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, waterkracht, windenergie, biomassa, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het mooiste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan kolen, aardolie, petroleum, aardgas (vuile stroom). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Swichum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Elsloo

Onze zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnekracht, en investeer in zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische materialen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Stein.

groene-stroom-elsloo

Een energieneutrale woning in Elsloo rond september 2022

Op basis van deze website lees je belangrijke toelichting op groene stroom Elsloo. Alleen, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Elsloo wint aan interesse. Dit soort huizen implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De energieconsumptie reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van energie. Dan kun je denken aan “een efficiënte douchekop kopen” en tijdig de afzuigkap uitzetten. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het maatschappij. Evengoed, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse hr-ketel (AWB, Nefit, Intergas, Vaillant of Atag) verbannen. De “gewone” cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de koude lucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van je woning en het tapwater. Het systeem kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Elsloo is kostbaar. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Daarnaast verminder jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt tussen de €4100 t/m €7700. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Nieuwstadt afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Met name partijen zoals Engie, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Pure Energie bieden deze service. Op basis van je postcode detecteer jij vlug welke groene stroom aanbieders in Elsloo beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: jullie actuele contract beëindigen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. Jouw nieuwe aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Elsloo flink lager in vergelijking met enkele jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die hierom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Geholpen door de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van enkele pakketten tref je onderstaand vaak bestelde abonnementen. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker vind je vandaag nog welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Elsloo vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektra en gas.