Loading...

Groene stroom Maartensdijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, bodemwarmte, zon, aardwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektra dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Met behulp van onze groene energie check kan je meteen alle groene energieleveranciers in Maartensdijk vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Maartensdijk of bekijk de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Maartensdijk

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Maartensdijk vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vind je de beste groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Probleemloos groene stroom in Maartensdijk vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom variëren per regio in Utrecht).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het pakket wat je interessant vindt. Selecteer direct het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Endinet Groep gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bio, aarde, wind, zon, water vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het mooiste is, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardgas, kolen, petroleum, steenkool (grijze elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere wereld? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Bergen op Zoom vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Switch naar een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Maartensdijk

Onze zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnestroom, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente De Bilt.

groene-stroom-maartensdijk

Een energieneutrale woning in Maartensdijk rond december 2022

Aan de hand van onze website check je bruikbare toelichting op groene stroom Maartensdijk. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Maartensdijk zien we steeds meer. Dit soort huizen implementeer je op de volgende manier:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Denk aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij het energieleverancier. Daarentegen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke verwarmingsketel (als Vaillant, Atag, Nefit, Remeha of AWB) uitgesloten. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en het tapwater. De warmtepomp kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Maartensdijk kan duur uitvallen. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Trouwens, ook minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op de energiekosten. De prijs varieert tussen €4300 tot +/- €6600. Via de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Varsselder afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. In het bijzonder organisaties zoals Powerpeers, Engie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Eneco faciliteren dit. Op basis van je postcode check jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Maartensdijk operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: je huidige contract stopzetten en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Je volgende energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Maartensdijk fors lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We zien meer en meer consumenten die hierom kiezen voor deze vorm van schone energie. Dankzij de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen vergelijk je hierna veel gekozen stroomcontracten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check bekijk je à la minute welke van deze contracten duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Maartensdijk vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en elektra.