Loading...

Groene stroom Voorschoten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, zon, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Vele malen beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektra dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Middels de duurzame energie check kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Voorschoten vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Voorschoten en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Voorschoten

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Voorschoten vergelijken (oktober 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan bekijk je alle groene bedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Direct groene stroom in Voorschoten vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel met de beste voorwaarden. Opties zijn een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie-aanbieder Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, biomassa, windenergie, waterkracht, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het goede nieuws is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (vuile energie). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Vind alles uit over groene energie Langelille vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Voorschoten

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonne energie, en installeer zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbranden van organische stoffen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Voorschoten.

groene-stroom-voorschoten

Een energieneutrale woning in Voorschoten rond oktober 2023

Via onze website vergelijk je alle informatie over groene stroom Voorschoten. Maar, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Voorschoten wint aan interesse. Deze woningen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra verminderen doe je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jouw apparaten. Denk aan “een efficiënte douchekop kopen” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jullie leverancier. Maar, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende verwarmingsketel (als Nefit, AWB, Atag, Vaillant of Intergas) niet langer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en het tapwater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Voorschoten is prijzig. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder problemen toe te passen. Bovendien beperk je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energierekening. De aanschafprijs schommelt tussen €3600 tot +/- €6200. Met behulp van de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Elp afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder partijen zoals Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Engie, Powerpeers, Eneco focussen hierop. Op basis van je postcode detecteer jij rap welke groene stroom aanbieders in Voorschoten operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. De beste manier: jouw lopende verbintenis stopzetten en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Voorschoten flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We horen van veel consumenten die daarom neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiepakketten ontdek je hierna enkele energiepakketten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check achterhaal je eenvoudig welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Voorschoten vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor stroom en gas.