Loading...

Groene stroom Elp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door middel van onze groene stroom checker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Elp vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Elp en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Elp

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Elp vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend bekijk je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene energie kostbaarder dan grijze energie? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor duurzame energie en interessante cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Elp vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen variëren per regio in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: abonnementen van Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het mooiste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, petroleum, aardgas, aardolie (vuile elektra). Het toepassen van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Suawoude vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Elp

Zonne-energie is het type energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Midden-Drenthe.

groene-stroom-elp

Een energieneutrale woning in Elp rond december 2023

Met deze webpagina lees je praktische uitleg over groene stroom Elp. Echter, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Elp wint aan interesse. Zo’n woning kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. O.a. “bewust met de waterkoker omgaan” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij het energiebedrijf. Intussen, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Nefit, Intergas, Remeha of Atag) uitgesloten. De “gewone” gasgestookte ketel kun je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit de lucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw appartement en gebruikswater. Het systeem heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Elp is prijzig. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Bovendien reduceer je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energienota. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3400 t/m €7600. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Nieuwleusen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Vooral organisaties als Powerpeers, Van de Bron, Engie, Greenchoice, Qurrent, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken tref je vlug welke groene stroom aanbieders in Elp aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie huidige abonnement stopzetten en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Elp een stuk lager dan jaren geleden. Er zijn steeds meer families die mede hierdoor neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van enkele abonnementen tref je onderstaand toonaangevende stroomcontracten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker check je snel welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Elp vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en elektra.