Loading...

Groene stroom Nieuwleusen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieubewuste, stabiele bronnen als wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte, zon. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie groeit snel. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Nieuwleusen vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Nieuwleusen of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Nieuwleusen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwleusen vergelijken (juli 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vind je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene energie duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Nieuwleusen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat bij jou past. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: MAIN Energie prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals water, wind, aarde, bio, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het leukste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, kolen, aardgas, steenkool (vuile elektra). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie De Klomp vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Ga voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Nieuwleusen

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Dalfsen.

groene-stroom-nieuwleusen

Een energieneutrale woning in Nieuwleusen rond juli 2024

Op basis van onze website vergelijk je praktische info over groene stroom Nieuwleusen. Maar, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuwleusen wordt steeds populairder. Zo’n huis bereiken jullie via het volgende model:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De energieconsumptie laag houden is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Onder andere een afwasteil gebruiken” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes koop je stroom in bij jouw energieleverancier. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, AWB, Vaillant, Remeha of Intergas) verbannen. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan slechts inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en kraanwater. De installatie werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nieuwleusen vergt een hele investering. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Daarnaast verminder jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op stroomkosten. De totaalprijs ligt tussen de €2600 en €6600. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Wetering afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke organisaties zoals Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Engie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal je à la minute welke groene stroom aanbieders in Nieuwleusen operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie actuele levering opzeggen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. De toekomstige aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Momenteel zijn prijzen van groene energie Nieuwleusen fors lager dan de beginperiode. We horen van veel consumenten die daarom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van enkele energiepakketten vind je bijgaand enkele stroom abonnementen. Opmerking: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker achterhaal je zonder problemen welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Nieuwleusen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.