Loading...

Groene stroom Wiuwert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals waterkracht, zon, biomassa, bodemwarmte, wind. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Dankzij onze groene energie check kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Wiuwert vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Wiuwert of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Wiuwert

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Wiuwert vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je alle groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidieregelingen en hoge welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Wiuwert vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra verschillen per postcode in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het abonnement met de beste voorwaarden. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: contract Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, petroleum, kolen (grijze elektra). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Meterik vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een leverancier met groene windstroom. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Wiuwert

Zonne-energie is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische stoffen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-wiuwert

Een energieneutrale woning in Wiuwert rond december 2022

Met onze website vind je alle informatie over groene stroom Wiuwert. De vraag is, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een lage of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wiuwert zien we steeds meer. Zo’n huis realiseren jullie op de volgende manier:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit beperken is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. O.a. “wassen op 30 graden” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes koop je stroom in bij je energieleverancier. Daartegenover, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Vaillant, Remeha, AWB of Atag) verboden. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan alleen inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verandert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jouw huis en kraanwater. Het apparaat werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Wiuwert is prijzig. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Daarbij reduceer je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op de energierekening. De investering ligt in de range tussen de €2400 t/m €6000. Geholpen door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Haalderen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist leveranciers als Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Engie, Qurrent faciliteren dit. Via jullie adresgegevens check jij direct welke groene stroom aanbieders in Wiuwert aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: je lopende pakket opzeggen en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De toekomstige leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Wiuwert flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel consumenten die hierom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten bekijk je bijgaand veel gekozen energiepakketten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vind je onmiddellijk welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Wiuwert vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.