Loading...

Groene stroom Foxhol Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals biomassa, zon, aardwarmte, waterkracht, wind. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Met behulp van onze groene energie check kan jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Foxhol vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Foxhol en overweeg de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Foxhol

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Foxhol vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna vind je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene energie prijziger dan grijze energie? Dit is niet het geval! Via subsidies en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene energie een goed idee. À la minute groene stroom in Foxhol vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van postcode in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het abonnement met de beste voorwaarden. Ga voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: opzeggen UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, aardolie, petroleum (grijze elektriciteit). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Tonden vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Foxhol

De zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische dingen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

groene-stroom-foxhol

Een energieneutrale woning in Foxhol rond juli 2024

Met deze pagina detecteer je belangrijke informatie over groene stroom Foxhol. De vraag is, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Foxhol wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het verbruik van energie reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met stroom. Bijvoorbeeld “het huis verwarmen met kookwarmte” en niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij het energiemaatschappij. Niettemin, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Intergas, Atag, AWB, Vaillant of Nefit) verboden. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jullie huis en kraanwater. Deze setup heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Foxhol kan duur uitvallen. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Bovendien reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt tussen de €3400 tot +/- €6800. Geholpen door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Ochten afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Met name maatschappijen als Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Pure Energie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode achterhaal je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Foxhol operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. De bedoeling is: jullie bestaande contract beëindigen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Foxhol aantrekkelijker als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families op basis daarvan overstappen naar deze vorm van schone energie. Door middel van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele energiecontracten vergelijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde abonnementen. Opmerking: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker bekijk je à la minute welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Foxhol vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en deals voor elektra en gas.