Loading...

Groene stroom Tonden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als wind, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger dan grijze energie dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Dankzij onze groene stroom checker kun je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Tonden vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Tonden en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Tonden

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Tonden vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de beste groene aanbieders. Is groene energie kostbaarder dan grijze energie? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in Tonden vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: vergelijk Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, windenergie, bodemwarmte, biomassa, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, aardgas, steenkool (grijze elektra). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een groene leefomgeving? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Jorwert vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Ga voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Tonden

Onze zon is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en bestel boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organisch afval zoals aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Brummen.

groene-stroom-tonden

Een energieneutrale woning in Tonden rond december 2022

Middels Groenestroomaanbieding.nl detecteer je alle info over groene stroom Tonden. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Tonden wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “beperkt elektrisch bijverwarmen” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het maatschappij. Alleen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende hr-ketel (Vaillant, AWB, Intergas, Remeha of Nefit) verboden. De “oude” verwarmingsketel kun je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) neemt warmte uit de lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de koude lucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van je huis en het tapwater. De installatie heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Tonden vergt een hele investering. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te plaatsen. Trouwens, ook verminder jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op maandelijkse energielasten. Het tarief varieert tussen de €2900 – €6200. Mede door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Dieverbrug afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Unieke aanbieders zoals Van de Bron, Engie, Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice focussen hierop. Door te adres te gebruiken ontdek je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Tonden aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: jullie huidige pakket opzeggen en aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw toekomstige maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Tonden fors lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn steeds meer klanten die daardoor overstappen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van huidige contracten vergelijk je onderstaand veel gekozen pakketten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker bekijk je simpelweg welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Tonden vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en stroom.