Loading...

Groene stroom Waterhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van milieubewuste, stabiele bronnen als waterkracht, zon, bodemwarmte, biomassa, wind. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in november 2022. Dit is beduidend schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Op basis van de duurzame energie check kun je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Waterhuizen vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Waterhuizen en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Waterhuizen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Waterhuizen vergelijken (november 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder bekijk je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene stroom duurder dan grijze energie? Dit is niet het geval! Via subsidieregelingen en forse welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Waterhuizen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per regio in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: maandelijkse kosten Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, zonne-energie, biomassa, windenergie, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, steenkool, aardolie (vuile energie). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere wereld? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Lijnden vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Waterhuizen

Energie van de zon is het type energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar energie van de zon, en installeer boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

groene-stroom-waterhuizen

Een energieneutrale woning in Waterhuizen rond november 2022

Middels deze pagina check je alle uitleg over groene stroom Waterhuizen. Maar, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een bescheiden of geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Waterhuizen is een wens van vele. Deze woningen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Denk aan “een afwasteil gebruiken” en niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiemaatschappij. Evengoed, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Atag, Intergas, Nefit of Remeha) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jullie huis en douchewater. Deze setup heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Waterhuizen is duur. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en eenvoudig toe te passen. Overigens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op de energierekening. De prijs ligt in de range tussen de €3400 tot €7800. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Foxhol afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle leveranciers. Specifieke leveranciers zoals Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Powerpeers bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert check jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Waterhuizen actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: jullie bestaande verbintenis stopzetten en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. De aanstaande energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Waterhuizen aantrekkelijker als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel consumenten die daardoor oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van diverse energiecontracten tref je bijgaand de meest populaire energiepakketten. Let op: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker ontdek je vlug welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Waterhuizen vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektra.