Loading...

Groene stroom Lijnden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, bodemwarmte, zon, wind, waterkracht. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen duurzamer in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Op basis van de duurzame energie check kunnen jullie binnen no-time alle groene energieleveranciers in Lijnden vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Lijnden en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Lijnden

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Lijnden vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je de beste groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Middels subsidieregelingen en royale cash-back acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Lijnden vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per regio in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het abonnement met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Oxxio actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, wind, bio, bodem, zon vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Het leukste is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, aardgas, steenkool, petroleum (vuile energie). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Ballum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Selecteer een leverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Lijnden

Zonnestroom is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonne energie, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbranden van organisch afval zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Haarlemmermeer.

groene-stroom-lijnden

Een energieneutrale woning in Lijnden rond juni 2024

Middels Groenestroomaanbieding.nl bekijk je alle uitleg over groene stroom Lijnden. De vraag is, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met nauwelijks tot geen energienota heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lijnden wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Veel gehoord is “apparaten uitschakelen” en zoveel mogelijk dubbel glas. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij je energiebedrijf. Evenwel, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Intergas, Nefit, Atag of AWB) uitgefaseerd. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van je huis en kraanwater. Het apparaat heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Lijnden is kostbaar. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen toe te passen. Daarbij beperk je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op de energiekosten. Het tarief varieert tussen €3300 en €7400. Dankzij de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Tonden afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist organisaties als Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Engie, Eneco bieden deze service. Via jullie adresgegevens check je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Lijnden aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: het huidige verbintenis annulerenen hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Lijnden sterk verlaagd in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat klanten die om deze reden neigen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele energiecontracten vind je bijgaand de meest populaire pakketten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker detecteer je snel welke aanbieders “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Lijnden vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstacties voor elektra en gas.