Loading...

Groene stroom Balkbrug Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. reine, onuitputbare bronnen als aardwarmte, waterkracht, wind, bodemwarmte, biomassa. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektra dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door onze groene stroom checker kun je snel alle groene energieleveranciers in Balkbrug vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Balkbrug of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Balkbrug

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Balkbrug vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien check je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies en royale welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Balkbrug vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: voordelig tarief Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, water, zon, bodem, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, petroleum, steenkool, aardgas (grijze stroom). De verbranding van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Oosthuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Balkbrug

Zonne-energie is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische materialen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-balkbrug

Een energieneutrale woning in Balkbrug rond juni 2024

Met deze website check je praktische info over groene stroom Balkbrug. Interessant, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een verwaarloosbare of geen energienota noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Balkbrug wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra reduceren doe je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Denk aan “meer truien en dekens gebruiken” en tochtstrips gebruiken. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw maatschappij. Alleen, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” verwarmingsketel (als Atag, Vaillant, Nefit, Remeha of AWB) verbannen. De huidige cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) benut de warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Balkbrug is kostbaar. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder moeite toe te passen. Daarbij reduceer je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op energienota. De prijs schommelt tussen €3500 – €7700. Mede door de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Jonkersland afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle aanbieders. Juist partijen als Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens ontdek je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Balkbrug actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele levering stopzetten en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Jullie aanstaande energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Balkbrug sterk verlaagd in verhouding tot de beginperiode. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energie-abonnementen ontdek je bijgaand enkele energiecontracten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker bekijk je spoedig welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Balkbrug vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektra.