Loading...

Groene stroom Jonkersland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van reine, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, waterkracht, zon, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door middel van onze groene stroom checker kan je snel alle groene energieleveranciers in Jonkersland vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Jonkersland en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Jonkersland

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Jonkersland vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend ontdek je de beste groene leveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidieregelingen en hoge cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Jonkersland vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn weer anders per regio in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: RENDO Netwerken variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, aardwarmte, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, aardgas, petroleum (grijze energie). De verwerking van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Zijderveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Stap over naar een maatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Jonkersland

De zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnekracht, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organische dingen als resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Opsterland.

groene-stroom-jonkersland

Een energieneutrale woning in Jonkersland rond december 2023

Via Groenestroomaanbieding.nl detecteer je belangrijke informatie over groene stroom Jonkersland. De vraag is, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energielasten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Jonkersland wordt steeds populairder. Zo’n huis implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra reduceren doe je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met stroom. Voorbeelden zijn “een programmeerbare thermostaat” en kies voor een hotfill-wasmachine. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energieleverancier. Daarentegen, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Vaillant, Nefit, Atag of Intergas) uitgesloten. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van je appartement en douchewater. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Jonkersland kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Verder verklein je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op stroomkosten. De kostprijs ligt in de range tussen de €2700 – €6500. Mede door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Simonshaven afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist bedrijven zoals Qurrent, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken zie jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Jonkersland aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat jij moet doen: je lopende pakket beëindigen en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Jonkersland sterk verlaagd als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer families die hierom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van beschikbare abonnementen bekijk je hieronder vaak bestelde stroompakketten. Let op: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker detecteer je direct welke leveranciers duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Jonkersland vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.