Loading...

Groene stroom Simonshaven Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van schone, stabiele bronnen als waterkracht, aardwarmte, wind, zon, bodemwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Middels onze groene stroom checker kunnen jullie nu alle groene energieleveranciers in Simonshaven vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Simonshaven of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Simonshaven

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Simonshaven vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien vind je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidieregelingen en forse welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Zonder moeite groene stroom in Simonshaven vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn weer anders per woongebied in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie via Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, zon, aarde, bio, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (grijze elektra). Het gebruik van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Heerenveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Ga voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Simonshaven

Onze zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnekracht, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbranden van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Bernisse.

groene-stroom-simonshaven

Een energieneutrale woning in Simonshaven rond mei 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je belangrijke info over groene stroom Simonshaven. De vraag is, waarom nog betalen voor stroom, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Simonshaven zien we steeds meer. Deze woningen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik minimaliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Denk aan “kouder douchen” en je cv-pomp een stuk lager zetten. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je maatschappij. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke verwarmingsketel (als Atag, Vaillant, AWB, Intergas of Remeha) uitgefaseerd. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de buitenlucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je woning en douchewater. Het product werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Simonshaven kan duur uitvallen. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Daarbij reduceer je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op stroomkosten. De kostprijs ligt tussen de €2500 en €7800. Via de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Borgercompagnie afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Met name organisaties als Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Eneco, Powerpeers maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken spot je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Simonshaven aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: het actuele contract beëindigen en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Simonshaven een stuk lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn steeds meer huizeneigenaren op basis daarvan neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energie-abonnementen vergelijk je hierna vaak bestelde contracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker bekijk je vandaag nog welke aanbieders duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Simonshaven vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor stroom en gas.