Loading...

Groene stroom Borgercompagnie Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van reine, onuitputbare bronnen als waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zon, wind. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk schoner als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie checker kan je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Borgercompagnie vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Borgercompagnie of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Borgercompagnie

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Borgercompagnie vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene energie hoger geprijsd dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Borgercompagnie vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het aanbod met de beste voorwaarden. Opties zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: besparen bij NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, steenkool, aardolie (grijze elektriciteit). Het gebruik van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Punthorst vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Borgercompagnie

Energie van de zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische dingen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Veendam.

groene-stroom-borgercompagnie

Een energieneutrale woning in Borgercompagnie rond december 2023

Door middel van onze website lees je bruikbare toelichting op groene stroom Borgercompagnie. De vraag is, waarom betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Borgercompagnie zien we steeds meer. Zo’n huis implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit laag houden doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Veel gehoord is “alleen wassen met volle wasmachine” en geen open haard gebruiken. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes koop je stroom in bij je leverancier. Daarentegen, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Remeha, Intergas, Nefit of AWB) uitgesloten. De klassieke cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) haalt energie uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jullie huis en douchewater. De installatie werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Borgercompagnie kan veel geld kosten. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Verder verminder jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energierekening. De prijs varieert tussen €2300 t/m €6900. Mede door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Landsmeer afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Unieke aanbieders als Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Engie maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen ontdek je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Borgercompagnie aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: je bestaande levering annulerenen nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Borgercompagnie sterk verlaagd in verhouding tot jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die mede hierdoor neigen naar deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele energie-abonnementen tref je onderstaand toonaangevende energiepakketten. Info: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker check je vlug welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Borgercompagnie vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektra en gas.