Loading...

Groene stroom Bunschoten-Spakenburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels reine, toekomstbestendige bronnen als wind, biomassa, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektriciteit dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt alsmaar beter. D.m.v. onze groene stroom checker kan je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Bunschoten-Spakenburg vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Bunschoten-Spakenburg en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Bunschoten-Spakenburg

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Bunschoten-Spakenburg vergelijken (december 2023)? Open dan onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Gelijk groene stroom in Bunschoten-Spakenburg vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Utrecht).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het abonnement dat bij jou past. Kies meteen voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk tarieven De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, aardwarmte, windenergie, waterkracht, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardolie, aardgas, petroleum, steenkool (vuile elektra). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Ritthem vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een leverancier met groene windstroom. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Bunschoten-Spakenburg

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnekracht, en bestel zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische dingen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Bunschoten.

groene-stroom-bunschoten-spakenburg

Een energieneutrale woning in Bunschoten-Spakenburg rond december 2023

Op Groenestroomaanbieding.nl detecteer je belangrijke info over groene stroom Bunschoten-Spakenburg. Maar, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een bescheiden of geen energienota beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bunschoten-Spakenburg wint aan interesse. Dit soort huizen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het verbruik van energie reduceren doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Veel gehoord is “bewust met de waterkoker omgaan” en het dak isoleren. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw energie-aanbieder. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” hr-ketel (Vaillant, AWB, Nefit, Remeha of Intergas) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en kraanwater. Deze setup kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Bunschoten-Spakenburg kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Overigens verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op de energiekosten. De aanschafprijs schommelt tussen €2300 en €6800. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Liessel afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle maatschappijen. Juist maatschappijen zoals Engie, Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron focussen hierop. Op basis van je postcode check jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Bunschoten-Spakenburg actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: je actuele verbintenis beëindigen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. Jullie volgende aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Bunschoten-Spakenburg flink lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat families op basis daarvan overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energie-abonnementen bekijk je hierna veel gekozen pakketten. Info: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vergelijk je vlug welke leveranciers “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Bunschoten-Spakenburg vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor stroom en gas.