Loading...

Groene stroom Liessel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals zon, waterkracht, wind, biomassa, aardwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2023. Dit is beduidend duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Door de duurzame energie check kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Liessel vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Liessel en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Liessel

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Liessel vergelijken (juni 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap bekijk je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Via subsidieregelingen en interessante cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Liessel vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn afhankelijk van postcode in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het abonnement dat je wensen dekt. Selecteer direct een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: NLE actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, wind, bio, bodem, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Bovendien, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, kolen, petroleum (grijze stroom). De verwerking van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Ook interessant: groene energie Balkbrug vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Liessel

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Deurne.

groene-stroom-liessel

Een energieneutrale woning in Liessel rond juni 2023

Middels deze webpagina vind je handige details over groene stroom Liessel. Maar, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Liessel wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra verminderen doe je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met je verbruik. Onder andere een efficiënte douchekop kopen” en zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiebedrijf. Evenwel, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde hr-ketel (Vaillant, Intergas, Atag, Remeha of Nefit) uitgefaseerd. De “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) benut de energie uit de lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van je woning en gebruikswater. Het systeem werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Liessel is duur. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Daarbij minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op kosten van energie. Het tarief ligt zo tussen de €2600 t/m €7200. Met behulp van de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Toldijk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle aanbieders. Vooral maatschappijen als Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Engie, Van de Bron focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert lees je vlug welke groene stroom aanbieders in Liessel aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: het huidige verbintenis opzeggen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Liessel fors lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn veel consumenten die daarom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse contracten vergelijk je bijgaand veel gekozen contracten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker bekijk je ogenblikkelijk welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Liessel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor elektriciteit en gas.