Loading...

Groene stroom Toldijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, zon, waterkracht. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie checker kan je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Toldijk vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Toldijk of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Toldijk

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Toldijk vergelijken (juni 2024)? Start met onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan detecteer je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Binnen een paar minuten groene stroom in Toldijk vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windturbines of zonneweides.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte, biomassa, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, aardgas, kolen (vuile stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Jonkersland vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Switch naar een leverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Toldijk

De zon is een bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en bestel zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Bronckhorst.

groene-stroom-toldijk

Een energieneutrale woning in Toldijk rond juni 2024

Middels Groenestroomaanbieding.nl vind je belangrijke informatie over groene stroom Toldijk. Alleen, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een nihile of geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Toldijk zien we steeds meer. Een woning als dat realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. O.a. “het gebruik van lichtdimmers” en je eten in de koelkast laten ontdooien. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp installatie. In de winter koop je stroom in bij het maatschappij. Evenwel, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele hr-ketel (Vaillant, AWB, Intergas, Nefit of Atag) uitgefaseerd. De huidige gasgestookte ketel kun je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en water om te gebruiken. De installatie werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Toldijk is kostbaar. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Overigens verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energierekening. De investering schommelt tussen €3000 t/m €7800. Mede door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Dieren afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Unieke partijen zoals Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Qurrent focussen hierop. Door te adres te gebruiken achterhaal je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Toldijk operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je lopende levering ontbinden en hierna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Je nieuwe energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Toldijk flink lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die daarom oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van huidige contracten vind je hierna enkele pakketten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check vind je gemakkelijk welke maatschappijen duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Toldijk vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en kortingsacties voor stroom en gas.