Loading...

Groene stroom Nederweert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van schone, stabiele bronnen als biomassa, zon, waterkracht, wind, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen beter voor het milieu in vergelijking met grijze energie dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie groeit snel. Geholpen door onze groene energie check kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Nederweert vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Nederweert en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Nederweert

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Nederweert vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Via subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Zonder moeite groene stroom in Nederweert vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn weer anders per regio in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Budget Energie vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, aardolie, kolen (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Bunschoten-Spakenburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Nederweert

Energie van de zon is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Nederweert.

groene-stroom-nederweert

Een energieneutrale woning in Nederweert rond mei 2024

Middels deze pagina bekijk je alle details over groene stroom Nederweert. Alleen, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een lage of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nederweert wint aan interesse. Deze woningen bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra laag houden is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op stroom. Denk aan “let op het energielabel” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jullie energiebedrijf. Evengoed, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Atag, Vaillant, Intergas of AWB) verboden. De welbekende CV-ketel op gas kun je dan enkel omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de lucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je woning en douchewater. De installatie heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Nederweert kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Daarbij verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energielasten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €3100 tot €6300. Met behulp van de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Wassenaar afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle aanbieders. Met name aanbieders als Van de Bron, Engie, Eneco, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens zie jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Nederweert actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: jouw lopende contract opzeggen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. De volgende energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Nederweert flink lager dan de introductieprijs. We horen van veel gezinnen die daarom overstappen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van enkele abonnementen vind je hierna toonaangevende energiecontracten. Update: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker detecteer je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Nederweert vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.